HTML

Papírszínház

Gyerekeknek szóló újszerű mesélési technika, mely közelebb viszi őket a mesék birodalmához képekkel és szöveggel egyszerre.

Facebook

Mesefoglalkozások könyveinkkel...

tsík sanya 2012.07.08. 23:57

A Pesterzsébeti Pedagógiai Intézetben (PEPI) dolgozva nagyon örülök, hogy a mai napig nem kellett elszakadnom a gyakorlattól. Intézetünk szolgáltatásai között szerepel a mesefoglakozás melyet kerületünk óvodái és iskolái kérhetnek. Könyvtáros szaktanácsadóként fő célom a gyerekek becsalogatása a könyvtárba, a könyvek az olvasás megszerettetése. Az alábbi képek egyik általános iskolánk könyvtárában készültek, miközben a gyerek lelkesen kutattak és meséltek a Csimota Kiadó könyveit használva. Történeteikkel eljutottak a  Papírszínház meséjéhez. Igazából nem is tudom kinek volt ez nagyobb élmény. Ők lelkendezve meséltek egymásnak, én pedig a pedagógusaiknak fenn a tanáriban, hogy micsoda történetek formálódtak a kisdiákok képzeletében.
A búcsúzás is vidámra sikeredett: „Ugye jössz jövőre is?” „Ha hívtok, igen!!!”
Simon Krisztina
GYERE, MESÉLJÜNK ÉS NYOMOZZUNK!

P6120077.JPG
És indulhat a nyomozás! Minden jel a könyvtárba vezet.
 
P6120081.JPG
Feladvány a borítékban
 
P6120083.JPG
Megoldás a kiskönyvekben
 
P6120089.JPG
És mindenki megoldja a rejtélyt
 
P6120088.JPG
Másként
 
PAPÍRSZÍNHÁZ MESÉLÉS EGYÜTT
 
P6120107.JPG
 
A foglalkozáson felhasznált kiadványok:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Címkék: mese simon krisztina papírszínház foglalkozás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr474636903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása