HTML

Papírszínház

Gyerekeknek szóló újszerű mesélési technika, mely közelebb viszi őket a mesék birodalmához képekkel és szöveggel egyszerre.

Facebook

Nem baj, lesz jövőre is! - Simon Krisztina beszámolója

tsík sanya 2012.09.07. 18:35

Vége a nyári szünetnek. Bezárták kapuikat a napközis táborok is. De ez nem baj, hisz lesz nyár jövőre is, és az alábbi ötletek akkor újra időszerűvé válhatnak, és addig akár napközi foglalkozásokon is használhatóak.

Egy nyári napközis tábor napi nyolc órájának értelmes programokkal való megtöltése nem is olyan egyszerű. Főleg akkor, ha ez egy kerületi tábor, ahol a gyerekek csak az étkezésért fizetnek (vagy rászorultsági alapon még azért se). És akkor előálltam fantasztikus ötletemmel:

Legyen Papírszínház! A vezetőségnek tetszett. Én meg amúgy is itt voltam, hisz táboroztattam. (Aztán bementem mesélni a gyerekeknek akkor is, amikor már nem. Sajnos erről nem készültek képek, pedig de sok kívánságot írtak az aranyhalacskákra. Időnként a szívem is belesajdult és egy-egy könnycsepp indult volna vándorútra az arcomon).

Képeket A brémai muzsikusok előadásán készítettünk. Ahová egyébként, mint az egyik állatvédő egyesület munkatársa érkeztem.

image001.jpg
image002.jpg
Több bejelentés is érkezett egyesületünkhöz kóbor állatokról. Kellene a segítségetek! És a gazdik indulhattak megkeresni elkóborolt állatkáikat! Figyeljetek a hangokra!
Fél siker! Hiányzik még egy szamár, egy kutya, egy macska és egy kakas. Az utóbbi eltűnését tyúkjai is nehezményezik.

image005.jpg
Nézzük talán itt ráakadhatunk a nyomukra.

image006.jpg
És igen a szamár megvan! A mese pedig folytatódik...

A mesefoglalkozások után a gyerekek elkészíthették saját Papírszínházukat doboztetők felhasználásával.

image009.jpg
Az igazi és a készítendő.

image010.jpg
Készül a robotvilág…

image014.jpg
...és nem csak síkban.

image013.jpg
Te mit rajzolsz?

image017.jpg
Ajaj ezt kicsit meg kell erősíteni.

image018.jpgIndulhat az előadás? Mert mesét is írtam hozzá!!!  
 

Címkék: 2012 simon krisztina a brémai muzsikusok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://papirszinhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr194761747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása